"ŽELE DA POKRENU PSIHOLOŠKI RAT"

Rohani: Sankcije uvode iranskoj djeci, bolesnima i narodu

"Povezivanje pregovora i sankcija je budalaština. Oni uvode sankcije iranskoj deci, bolesnima i narodu. Ako ste neprijatelj i nekoga ubodete nožem, a onda kažete da želite pregovore, prva stvar koju treba da uradite jeste da sklonite nož"
2 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: Beta
Hasan Rohani, Foto: Beta
Ažurirano: 06.08.2018. 19:25h

Iranski predsjednik Hasan Rohani optužio je danas SAD da vode "psihološki rat" protiv njegove zemlje, u intervjuu datom par sati poslije ponovnog uvođenja američkih sankcija Iranu.

"Oni žele da pokrenu psihološki rat protiv iranskog naroda i izazovu razdor", rekao je Rohani.

On je, takoe, američki poziv na pregovore ocenio kao "budalaštinu".

"Povezivanje pregovora i sankcija je budalaština. Oni uvode sankcije iranskoj deci, bolesnima i narodu. Ako ste neprijatelj i nekoga ubodete nožem, a onda kažete da želite pregovore, prva stvar koju treba da uradite jeste da sklonite nož", naveo je predsjednik Irana.

Prema njegovim riječima, Iran je "uvijek bio za pregovore", ali SAD moraju da dokažu svoje dobre namjere.

"Kako da dokažu da su vrijedni povjerenja? Povratkom u nuklearni sporazum", rekao je Rohani.

Vašington je saopštio da želi da izvrši "maksimalni ekonomski pritisak" na Iran putem novih sankcija koje na snagu stupaju sjutra.

Predsjednik SAD Donald Tramp je međutim više puta ponovio da ostavlja otvorena vrata za pregovore.

"Sada, kad održavamo maksimalni ekonomski pritisak na iranski režim, ja sam i dalje otvoren za sveobuhvatniji sporazum koji bi se ticao svih štetnih aktivnosti Irana, iranskog raketnog programa i iranske podrške terorizmu", naveo je predsjednik SAD.

Preporučujemo za Vas