Mušaraf nije došao na suđenje zbog bombe u blizini kuće

Policija je i u ponedeljak pronašla četiri manje bombe na istom putu kojim Mušaraf ide prema zgradi suda
0 komentar(a)
Pervez Mušaragf, Foto: Beta/AP
Pervez Mušaragf, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.01.2014. 11:38h

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf nije se pojavio na suđenju zbog optužbi za izdaju. Policija saopštila da je u blizini njegove kuće nađena bomba.

Predstavnik policije Najar Salem je rekao da je improvizovana eksplozivna naprava pronađena na oko dva kilometra od Mušarafove kuće, na putu kojim je on trebalo da se preveze do suda, samo nekoliko sati prije predviđenog početka suđenja, javio je AP.

Mušaraf se nije pojavio na suđenju, a njegovi branioci su kao razlog naveli bezbjednosne probleme.

Policija je i u ponedeljak pronašla četiri manje bombe na istom putu kojim Mušaraf ide prema zgradi suda.

Pervez Mušaraf (70) vodio je Pakistan gotovo 10 godina nakon što je na vlast došao 1999. godine poslije državnog udara.

Bivšem pakistanskom predsjedniku prijeti smrtna kazna zbog, kako se navodi u optužnici, nepoštovanja Ustava, nakon što je 2007. godine proglasio vanredno stanje kako bi ostao na vlasti suočen sa prijetnjama opozicije.

Bio je prinuđen da siđe s vlasti 2008. godine, a kasnije je napustio Pakistan i boravio je u inostranstvu u nekoj vrsti samonametnutog egzila.

U Pakistan se vratio marta ove godine u nadi da će uzeti učešće u tada predstojećim izborima, ali je odmah suočen s brojnim optužbama.

Mušarafove pristalice ističu da optužbe protiv njega predstavljaju osvetu onih kojima se zamjerio, a njegov pravni tim je iznio sumnju u nepristrasnost sudskog vijeća i tužioca koji u Mušarafovom slučaju zastupa pakistansku vladu.

Bonus video: