Melanija na strani Lebrona nakon što je Tramp uvrijedio košarkaša

Tramp je ismijao Džejmsa napisavši: "Džejmsa je intervjuisao je najgluplji televizijski čovjek. Uspio je da prikaže Lebrona kao pametnog, a to zapravo nije lako"
55 pregleda 4 komentar(a)
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2018. 06:10h

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp stala je u odbranu košarkaša Lebrona Džejmsa, pošto ga je njen suprug Donald Tramp uvrijedio u poruci na Tviteru.

U izjavi koju je objavila njena portparolka, a prenijeli mediji, Melanija Tramp je rekla da Džejms "dobro radi u korist nove generacije" te da ona želi da posjeti školu koju je košarkaš otvorio u saveznoj državi Ohajo.

Gospođa Tramp "ohrabruje svakoga da održi otvoren dijalog o pitanjima koja muče današnju djecu", navela je portparolka i dodala da je Melanija Tramp "putovala širom zemlje i razgovarala s djecom o važnosti odgovornosti na društvenim mrežama" u sklopu njene inicijative "Be Best" (Budi najbolji, kampanji protiv maltretiranja na internetu).

Američki predsjednik na Tviteru je ismijao košarkaša napisavši: "Lebrona Džejmsa intervjuisao je najgluplji televizijski čovjek (voditelj CNN-a Don Lemon). Uspio je da prikaže Lebrona kao pametnog, a to zapravo nije lako".

Tramp je to napisao pošto je Džejms, medijski najviše praćen igrač NBA lige, u intervjuu za CNN optužio je Trampa da "dijeli" Amerikance prema boji kože, podsjeća Hina.

Povod za to je polemika koju su izazvali igrači američkog fudbala koji kleče pri izvođenju nacionalne himne protestujući tako protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, na šta im je Tramp poručio da ih treba otpustiti.

Bonus video: