Tramp ponovo tvrdi da je sastanak u Tramp kuli 2016. bio potpuno legalan

"Lažne vijesti javljaju potpunu izmišljotinu, da sam zabrinut zbog sastanka koji je moj predivni sin Donald imao u Tramp kuli (juna 2016. godine). To je bio sastanak u cilju dobijanja informacija o protivniku, potpuno legalan, samo o politici, i iz njega ništa nije proizašlo. Nisam znao za taj sastanak", naveo je Tramp
82 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2018. 18:00h

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je stao u odbranu kontroverznog sastanka iz juna 2016. na kojem su njegov sin i bliski saradnici razgovarali s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, povezanom sa Kremljom, navodeći da je to bio potpuno legalan susret za koji on tada nije znao.

U jednoj od niza poruka na Tviteru, u kojima se okomio na njemu dvije omiljene mete - na istragu mješanja Rusije u američke predsjedničke izbore i na medije, Tramp je naveo da je taj sastanak u Tramp kuli održan radi dobijanja informacija o njegovoj tadašnjoj protivnici na izborima, kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

"Lažne vijesti javljaju potpunu izmišljotinu, da sam zabrinut zbog sastanka koji je moj predivni sin Donald imao u Tramp kuli (juna 2016. godine). To je bio sastanak u cilju dobijanja informacija o protivniku, potpuno legalan, samo o politici, i iz njega ništa nije proizašlo. Nisam znao za taj sastanak", naveo je Tramp.

On je tako reagovao na nedavna medijska izveštavanja u vezi s istragom eventualne povezanosti Trampovog izbornog štaba s Moskvom, koju vodi specijalni savjetnik Robert Muler, u kojima se navodi da bi Tramp mogao da bude zabrinut zbog mogućeg postupka protiv njegovog najstarijeg sina Donalda Trampa Juniora, navodi AP.

Osim Donalda Trampa Juniora i Veselnickaje, sastanku u Tramp kuli prisustvovali su i Trampov zet i savetnik Džared Kušner i šef Trampove predsjedničke kampanje Pol Manafort, između ostalih.

Braneći to što medije naziva "narodnim neprijateljem", šef Bijele kuće je u jednom od tvitova napisao i da novinari "namjerno izazivaju velike podjele i nepovjerenje i da "mogu da izazovu rat".

"Lažne vijesti mrze kad kažem da su neprijatelji naroda samo zato što znaju da je to tačno. One namjerno izazivaju velike podjele i nepovjerenje. One mogu da izazovu i rat! One su veoma opasne i bolesne", naveo je Tramp.

Bonus video: