Egipat: U eksploziji 14 poginulih, sto povrijeđenih

Prema podacima policije, kod zgrade policijske uprave je eksplodirao je minirani automobil a istovremeno aktivirana je i naprava kućne izrade
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2013. 17:10h

Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od sto je povrijeđeno u snažnoj eksploziji kod policijske stanice u gradu Mansuri, 120 kilometara sjeverno od Kaira. Ranjen je načelnik gradske policije, dok je šef njegovog kabineta poginuo. Za sada se ne zna ko je aktivirao eksploziv, javile su danas agencije, pozivajući se na bolničke i bezbjednosne izvore. Prema podacima policije, kod zgrade policijske uprave je eksplodirao je minirani automobil a istovremeno aktivirana je i naprava kućne izrade.

Velika šteta je načinjena i na okolnim zgradama, a ljekari gradskih bolnica uputili su apel građanima da daju krv, zbog velikog priliva povrijeđenih, od kojih su mnogi u kritičnom stanju. U gradu je proglašena vanredna situacija. Privremena egipatska vlada je za taj napad optužila Muslimansku braću, koju je premijer te zemlje Hazem Beblavi jutros proglasio "terorističkom organizacijom". Portparol egipatske vlade Šerif Šavki je izjavio da su Muslimanska braća pokazala "svoje ružno lice terorističke organizacije time što su prolili krv i ugrozili bezbjednost Egipta".

Galerija

Bonus video: