Asad: Zapadni lideri su dvolični i sebični

"Ovo je terorizam bez granica, međunarodni 'bič' koja bi mogao da udari bilo gdje i bilo kada"
4 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.12.2013. 19:33h

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da se zapadni lideri ponašaju dvolično i djeluju u skladu sa svojim sebičnim interesima, bez razumijevanja realnosti u Siriji.

Asad kaže da se njegova zemlja suočava sa terorizmom (unutrašnjih) islamskih ekstremista bez granica.

"Zemlja se suočava sa 'takfiri' ideologijom (termin koji koriste sunitski ekstremisti). Ovo je terorizam bez granica, međunarodni 'bič' koja bi mogao da udari bilo gdje i bilo kada", rekao Asad u razgovoru sa delegacijom iz Australije, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Asad je uputio kritike zapadnim liderima koji se ponašaju dvolično i djeluju u skladu sa svojim sebičnim interesima, bez razumijevanja realnosti ili prirode sirijskog sukoba.

Sirijski predsjednik je iznio optužbe protiv zemalja Persijskog zaliva, posebno Saudijske Arabije koja je oštri protivnik Damaska, za pružanje podrške džihadistima "u zavjeri da uništi Siriju", ali i protiv SAD, Velike Britanije i Francuske među zapadnim zemaljama koje svoju podršku daju "umjerenim opozicionim frakcijama" sa istom namjerom - svrgavanja Asadovog režima.

Delegacija akademika, istraživača i aktivista iz Australije došla je u Siriju da izrazi solidarnost sa Asadovim režimom, pošto se protive stranoj intervenciji u Siriji, prenosi agencija AFP.

Bonus video: