Maduro opet u akciji: Smanjuje cijene automobila u Venecueli

Upozorio je "mafiju koja kontroliše cijene" da su joj dani odbrojani
3 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Reuters
Nikolas Maduro, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2013. 10:45h

Vlada Venecuele će određivati cijene automobila kako bi ih smanjila, izjavio je u noći između ponedjeljka i utorka predsjednik Nikolas Maduro i tako najavio treći niz mjera protiv ekonomske krize.

"Proizvodnja automobila će biti regulisana i pojačana kako bi se smanjile cijene novih automobila proizvedenih u Venecueli, onih uvezenih i polovnih", rekao je Maduro u tv-izjavi, prenosi SeeBiz.

Država će garantovati kontrolu procesa proizvodnje automobila i odrediti pravedne cijene lokalno proizvednih vozila, dodao je upozorivši "mafiju koja kontroliše cijene" da su joj dani odbrojani.

Osobe koje otvore račune u stranim valutama u državnim bankama će sljedećih mjeseci dobiti dozvolu za kupovinu uvezenih automobila, dodao je predsjednik.

Te najave su treći niz mjera u borbi protiv ekonomske krize i inflacije koje je najavio predsjednik Maduro od novembra kada je parlament Venecuele odobrio vladanje zemljom dekretima u sljedećih 12 mjeseci u "ekonomskom ratu protiv parazitske buržoazije i imperijalizma".

Maduro je početkom novembra naredio vojnu okupaciju lanaca trgovina tehničke opreme, obračunavajući se na taj način sa visokim cijenama koje prema tvrdnjama socijalističke vlade sputavaju nacionalnu ekonomiju.

Bonus video: