SAD: U nevremenu stradalo 13 osoba

Zbog nevremena se na više mjesta srušilo drveće i dalekovodi, a na televiziji su emitovani snimci na kojima se na putevima vidi debeli sloj leda
0 komentar(a)
SAD nevrijeme, Foto: Nbcnews.com
SAD nevrijeme, Foto: Nbcnews.com
Ažurirano: 25.11.2013. 08:03h

U nevremenu u Sjedinjenim Američkim Državama izazvanom obilnim sniježnim padavinama i ledenom kišom, stradalo je 13 osoba, prenose američki mediji.

Nevrijeme je tokom prošle sedmice pogodilo pet država u jugozapadnom dijelu SAD i vjerovatno će nastaviti da se kreće ka istoku.

Četiri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama u Oklahomi i još toliko u nezgodama u Teksasu.

Stradala je i jedna djevojčica stara četiri godine kada se u državi Novi Meksiko prevrnuo automobil u kojem se nalazila.

U Kaliforniji, prvoj državi koja je bila pogođena nevremenom, stradale su tri osobe, a u Arizoni jedan čovjek, čije je tijelo nađeno u petak.

Zbog nevremena se na više mjesta srušilo drveće i dalekovodi, a na televiziji su emitovani snimci na kojima se na putevima vidi debeli sloj leda.

Ako se ostvare prognoze i nevrijeme se proširi na istok SAD, to će za posljedicu imati probleme u saboraćaju što predstavlja dodatni problem, posebno s obzirom na predstojeći praznik Dan zahvalnosti tokom kojeg veliki broj Amerikanaca ide na put.

Bonus video: