Egipat: U napadu nastradalo 10 vojnika, povrijeđeno 35 ljudi

Napad se dogodio blizu Al Ariša, kod granice s Izraelom, gdje su napadi na bezbjednosne snage sve učestaliji od svrgavanja Morsija
0 komentar(a)
Port Said, Egipat, Foto: AP
Port Said, Egipat, Foto: AP
Ažurirano: 20.11.2013. 13:57h

Deset vojnika ubijeno je danas u napadu automobilom bombom na vojni konvoj na Sinajskom poluostrvu u Egiptu, saopštio je jedan egipatski bezbjednosni zvaničnik.

U napadu je povrijeđeno 35 ljudi. Bezbjednosni zvaničnici kažu da je vjerovatno da će broj nastradalih rasti.

Automobil-bomba naletio je na dva autobusa koji su prevozili vojnike iz Druge kopnene vojske, najangažovanije u borbama protiv islamističkih boraca na Sinaju

Napad se dogodio blizu Al Ariša, glavnog grada provincije Sjeverni Sinaj, koja je blizu Izraela i pojasa Gaze.

U tom dijelu zemlje sve su učestaliji napadi na pripadnike bezbjednosnih snaga od početka jula kada je vojska svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Morsija.

Automobil-bomba naletio je na dva autobusa koji su prevozili vojnike iz Druge kopnene vojske, najangažovanije u borbama protiv islamističkih boraca na Sinaju. Autobusi su vraćali vojnike u Kairo.

Niko još nije preuzeo odgovornost za današnji napad ali samoubilački napadi automobilima-bombama su karakteristični za militantne grupe povezane sa Al Kaidom.

Ovo je najnoviji u seriji sličnih napada na vojsku ili policiju.

Desetine ljudi poginulo je u skoro svakodnevnim napadima na bezbjednosne snage širom zemlje, posebno na Sinaju od jula, kada je svrgnut Morsi.

Prelazna vlada koju je postavila vojska optužuje promorsijeve islamističke grupe da stoje iza tih napada.

Bonus video: