Naredni NATO samit u septembru 2014. u Velikoj Britaniji

Obilježićemo zaključak, krajem 2014. godine, naše ISAF misije, kao i novu fazu angažovanja u Avganistanu, kazao je Rasmusen
0 komentar(a)
NATO sjedište, Foto: Www.nato.int
NATO sjedište, Foto: Www.nato.int
Ažurirano: 19.11.2013. 12:29h

Naredni NATO samit biće održan u septembru sledeće godine, u Velikoj Britaniji, saopštio je generalni sekretar Alijanse, Anders fog Rasmusen.

“Naredni NATO Samit biće održan 4. i 5. septembra. Pozdravljam nedavnu najavu britanskog premijera Dejvida Kamerona da će Ujedinjeno Kraljevstvo biti domaćin šefova država i vlada NATO-a u Južnom Velsu”, rekao je Rasmusen, objavljeno je na sajtu NATO-a.

Rasmusen je ocijenio da će Samit biti važna šansa za NATO.

“Obilježićemo zaključak, krajem 2014. godine, naše ISAF misije, kao i novu fazu angažovanja u Avganistanu. Preduzećemo naredne korake da modernizujemo Alijansu, tako da ostane jaka, fleksibilna i spremna da se suoči sa bezbjednosnim izazovom”, kazao je on.

Rasmusen je rekao da će potvrditi vezu između Evrope i Sjeverne Amerike, koja je izvor njihove snage, bezbjednosti i uspjeha.

“1949. godine Ujedinjeno Kraljevstvo je bilo jedno od 12 članica osnivača NATO-a i njegovo prvo sjedište. Od početka, Ujedinjeno Kraljevstvo je bilo čvrst saveznik i snažno je doprinosilo operacijama NATO-a, kao i našoj političkoj debati”, kazao je on, navodeći da pozdravlja ponudu Ujedinjenog Kraljevstva da bude domaćin Samita.

Bonus video: