Klinton: Želio bih da vidim ženu na čelu SAD

Otkad je Hilari Klinton napustila mjesto šefa diplomatije, ankete ukazuju da bi ona imala prednost nad potencijalnim suparnicima u partiji za predsjedničku kandidaturu
2 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Beta/AP
Bil Klinton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.11.2013. 15:38h

Bivši američki predsjednik Bil Klinton izjavio je danas u Pekingu da bi želio da vidi ženu na mjestu predsjednika SAD, ali i da ne zna da li njegova supruga Hilari Klinton namjerava da se kandiduje za tu funkciju.

"Želio bih za svog života da vidim ženu na čelu (SAD) i mislim da bi to bila dobra stvar za svijet kao i za Ameriku", rekao je Klinton na skupu koji je u Pekingu organizovao ugledni kineski časopis Čaiđing.

Klinton je rekao da ne zna da li će njegova supruga, koja je bila državna sekretarka SAD tokom prvog predsjedničkog mandata Baraka Obame, krenuti u predsjedničku trku

Klinton se nekoliko sati ranije sastao sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom.

Klinton je rekao da ne zna da li će njegova supruga, koja je bila državna sekretarka SAD tokom prvog predsjedničkog mandata Baraka Obame, krenuti u predsjedničku trku.

Ukoliko ona riješi da se kandiduje Bil Klinton je obećao da će pružiti svu podršku svojoj supruzi koja je po njegovim riječima najtalentovanija osoba u državnoj službi sa kojom je on radio.

Od kada je Hilari Klinton napustila mjesto šefa američke diplomatije 1. februara, razne ankete ukazuju da bi ona imala prednost u odnosu na njene potencijalne suparnike u okviru Demokratske stranke, a da bi bila bolja i od većine potencijalnih republikanskih kandidata u trci za Bijelu kuću 2016. godine.

Prema jednoj anketi objavljenoj prošle srijede, Hilari Klinton ima jednake šanse za Bijelu kuću kao i republikanac Kris Kristi, a daleko je ispred drugih manje poznatih potencijalnih republikanskih kandidata.

Hilari Klinton imaće 69 godina 2016. Ona za sada nije otkrila kakve su joj namjere, a za malo je izgubila od Baraka Obame u unutarpartijskoj trci za predsjedničku nominaciju 2008.

Bonus video: