I Obama se zahvalio na usluzi dječaku koji je spasio grad

Petogodišnjaku, koji je imao leukemiju, ispunjena želja da na dan bude Betmen...
3 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2013. 10:55h

Jedan petogodišnjak iz Kalifornije, koji se godinama borio protiv leukemije, dobio je na desetine hiljade obožavalaca u zemlji i u cijelom svijetu – jedan od njih je i sami Barak Obama – kada je na dan ušao u lik svoj omiljenog superheroja.

Obučen u Betmenov ogrtač i sa maskom na licu, Majls Skot obrčunavao se sa neprijateljima širom San Franciska, koji je za ovu priliku pretvoren u Gotam Siti - čime je ispunjena njegova najveća želja.

Bijela kuća uputila je putem Tvitera poruku u kojoj ohrabruje Betkida da „uhvati“ naprijatelje a Obama je u snimljenoj poruci poručio „Tako se radi, Majls! Tako se spasava Gotam Siti!“.

Njega i Betmena je u pomoć pozvao šef policije Greg Sur. U pratnji starijeg Betmena, on je spasao jednu djevojku, uhvatio Zagonetača dok je pljačkao banku i iz kandži Pingvina izvukao maskotu bejzbol tima San Fransisko džajntsa, foku Lua.

[FOTO] Dječak koji je spasao grad >>>

Majlsu su ispunjavanje želje omogućili Fondacija Zamisli želju, grad San Francisko i brojni volonteri.

On je imao policijsku pratnju kakvu obično ima sami Obama vozeći se gradom u crnom „lamborginiju“ sa obilježijima Betmena, dok su policajci blokirali saobraćaj.

„Mislim da je ovo prvi put da je neko u 'lamborginiju' stavio dječje sjedište“, našalila se Patriša Vilson, izvršna direktorica Fondacije Zamisli želju.

Betkid se morao zaustaviti u naselju Rusko brdo, gdje je na tramvajskim šinama sjedjela žena u lancima i sa maramom preko ustiju.

Betmen i Betkid su primogli uz pomoć tramboline. Uspjeli su da spasu ženu i da onesposobe plastičnu repliku bombe za koju je bila privezana.

Nakon što je porazio Betmenove protivnike Zagonetača i Pingvina, Betkid je došao do zgrade opštine gdje mu je uručen ključ grada, što je izazvalo oduševljenje više hiljada prisutnih.

Premda se nije obraćao prisutnima, osmijeh mu je izmamila čokoladica, jakna FBI-a i kapa policije San Franciska. Jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom odjeće donirala je 10.000 dolara Majlsovoj porodici a gradonačelnik San Franciska Ed Li proglasio je 15. novembra „zauvijek Danom Betkida“.

Tužiteljka Melinda Haag pročitala je optužnicu prema kojoj se Pingvin i Zagonetač terete za zavjeru, poslije čega je uslijedio aplauz prisutnih.

„San Francisko hronikl“ je promijenio ime u „Gotam Siti hronikl“ i objavio na naslovnoj strani: „Betkid je spasao grad!“.

Obraćajući se ispred zgrade opštine, Nik Skot zahvalio se prisutnima, organizatorima i gradskim vlastima što su ispunili želju njegovom sinu.

„Majls je uvijek bio borac“, kazao je. „Borio se protiv raka i pobijedio je rak“.

Majlsu je dijagnostifikovana leukemija kada je imao svega 18 mjeseci. Okončao je liječenje hemoterapijom u junu.

„Kada imate neku bolest, veoma je bitno da znate da imate sistem podrške“, kazala je za AP Džina Fjutrel, 51-godišnjakinja sa multiplsklerozoma, koja je bila među onima koji su došli da vide „Betkida“ u akciji. „Imam veoma jak sistem podrške. Nadam se da i on ima. On je pravi mali heroj“.

Galerija

Bonus video: