Deutsche Telekom: Dobit preko pola milijarde eura

Dobit prije oporezivanja, otpisa i amortizacije (EBITDA) od jula do septembra pala je 2,6 odsto na godišnjem nivou, na 4,66 milijardi eura
0 komentar(a)
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2013. 12:54h

Najveći njemački telekomunikacioni operater Dojče Telekom u trećem tromjesečju ove godine ostvario je neto profit od 588 miliona eura, u odnosu na gubitak od sedam milijardi eura u istom periodu prošle godine. Prošlogodišnji gubici su nastali usljed troškova spajanja američkog preduzeća Dojče Telekoma DET sa firmom MetroPCS Communications, navodi agencija Bloomberg. Dobit prije oporezivanja, otpisa i amortizacije (EBITDA) od jula do septembra pala je 2,6 odsto na godišnjem nivou, na 4,66 milijardi eura. Analitičari u anketi Bloomberga predviđali su da će dobit biti još niža, odnosno 4,57 milijardi eura. Promet njemačkog telekomunikacionog koncerna u trećem tromjesečju povećan je šest odsto na 15,5 milijardi eura u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Dojče Telekom je potvrdio svoju prognozu za ovu godinu i očekivanje da će EBITDA biti približno 17,5 milijardi eura. Koncern je istovremeno objavio da je na domaćem njemačkom tržištu u trećem tromjesečju stekao 470 hiljada novih korisnika, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) broj njegovih klijenata povećan 2,3 odsto, na 45 miliona.

Bonus video: