Potonuo brod sjevernokorejske mornarice, 19 mornara poginulo

Južnokorejski list Choson Ilbo piše, pozivajući se na neimenovane vojne izvore, da je protivpodmornički brod potonuo tokom vježbe i da su u incident bila uključena dva broda
0 komentar(a)
podmornica, Sjeverna Koreja, Foto: Wrnewz.com
podmornica, Sjeverna Koreja, Foto: Wrnewz.com
Ažurirano: 04.11.2013. 11:32h

Najmanje 19 mornara je poginulo kad je u oktobru brod sjevernokorejske mornarice potonuo tokom obavljanja "borbenih dužnosti" na istočnoj obali Korejskog poluostrva, javili su u ponedjeljak mediji u Pjongjangu.

Državna agencija KCNA objavila je fotografije predsjednika Kim Jong-una kako polaže vijenac na postolje spomenika poginulima okruženog sa najmanje 19 grobova.

"Protivpodmornički brod broj 233 potonuo je tokom obavljanja borbenih dužnosti sredinom oktobra", piše KCNA. U tekstu koji je na naslovnoj strani objavio Rodong Sinmun, službeni dnevnik vladajuće komunističke partije, naglašava se da je Kim Jong-un posvetio posebnu pažnju ovom slučaju.

Sjevernokorejski mediji nisu naveli koliko je mornara poginulo u nesreći već su samo naglasili da je predsjednik zatražio "preduzimanje mjera da se nađu sva tijela smrtno stradalih".

Južnokorejski list Choson Ilbo piše, pozivajući se na neimenovane vojne izvore, da je protivpodmornički brod potonuo tokom vježbe i da su u incident bila uključena dva broda.

Bonus video: