Maduro optužuje Tviter za zavjeru

Ministarka za telekomunikacije Delsi Rodriges rekla je da je blizu 6.600 Madurovih sljedbenika za deset minuta nestalo sa predsjedničkog naloga na toj društvenoj mreži
0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Rojters
Nikolas Maduro, Foto: Rojters
Ažurirano: 01.11.2013. 19:13h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro optužio "Tviter" da "u okviru desničarske zavjere" napada njegov nalog i nalog nekih venecuelanskih ministara na toj mreži.

Maduro je, kako prenosi Frans pres, rekao u četvrtak uveče da su otkriveni napadi na naloge "bolivarskih patriota i venecuelanskih čavesovaca iz različitih dijelova svijeta", a kompaniju "Tviter" optužio za "uklanjanje nekoliko hiljada njegovih sljedbenika" sa bloga.

AFP navodi da portparol "Tvitera" nije želio da komentariše optužbe.

Ministarka za telekomunikacije Delsi Rodriges rekla je da je blizu 6.600 Madurovih sljedbenika za deset minuta nestalo sa predsjedničkog naloga na toj društvenoj mreži.

Ona, međutim, nije navela kada se to tačno desilo.

Rodrigesova je saopštila i da je njen nalog na "Tviteru" suspendovan.

Prema Madurovim riječima, navodni napad izveden je u sprezi sa pokretom socijalnih mreža radi provociranja nereda i suspenzije predstojećih lokalnih izbora 8. decembra.

Maduro je izabran 14. aprila i na čelu Venecuele naslijedio je Uga Čavesa, koji je umro od raka početkom marta ove godine.

Njegov opozicioni protivkandidat Enrike Kapriles odbio je da prizna pobjedu Madura osvojenu sa 1,49 odsto više glasova, podsjeća francuska novinska agencija.

Prema ocjenama analitičara, decembarski izbori za gradonačelnike i gradske i opštinske skupštine biće ključni barometar podrške vladi.

Maduro mjesecima saopštava zavjeru iz inostranstva u kojoj se izazivaju problemi, namjerava rušenje vlade, ubistvo članova izvršne vlasti i pomaže opozicija, dodaje AFP.

Bonus video: