Maduro: Stalno mi se priviđa Čaves

Maduro je kazao da je tokom predsjedničke kampanje u aprilu "vidio" Čavesa u inkarnaciji "ptičice"
0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Beta/AP
Nikolas Maduro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2013. 08:37h

Nasljednik Uga Čavesa, koji je preminuo u martu, Nikolas Maduro, izjavio je da mu se lik Čavesa stalno priviđa.

Sadašnji predsjednik Venecuele kazao je da je "komandante" još prisutan i da mu se stalno priviđa, a da se njegov lik nedavno pojavio u jednom podzemnom tunelu.

Maduro je rekao u srijedu da su radnici u tunelu vidjeli lik Čavesa kako se pojavljuje, zatim gubi, i uslikali tu pojavu. Maduro je tu fotografiju pokazao na jednom skupu u Karakasu. "Pogledajte tu figuru, lice. Ovu fotografiju su uslikali radnici", rekao je on. "Čaves je svuda".

Maduro je kazao da je tokom predsjedničke kampanje u aprilu "vidio" Čavesa u inkarnaciji "ptičice". Od tada, on je tokom nekoliko govora imitirao oglašavanje ptice, aludirajući na taj način na Čavesa, prenio je AP.

Kritičari se zbog ovoga šale na račun Madura, navodi američka agencija i dodaje da on ne haje za to i pozvao je sve Venecuelance da budu "ptičice".

Maduro je u junu kazao da Čaves pokušava da mu se "prikaže" na planinama koje gledaju na Karakas. "Svaki put kad vidim planinu, vidim Čavesa koji se pojavljuje na njoj", rekao je jednom prilikom Maduro.

Bonus video: