McDonald's više ne koristi Heinz kečap

Izbacivši Heinz s popisa svojih dobavljača, poznati svjetski lanac brze hrane završio je tako četrdesetogodišnje partnerstvo sa tom kompanijom
202 pregleda 3 komentar(a)
Heinz kečap, Foto: Www.flickr.com
Heinz kečap, Foto: Www.flickr.com
Ažurirano: 26.10.2013. 07:29h

McDonald's je u petak saopštio da uz svoje hamburgere i pomfrit više neće posluživati Heinzov kečap, zbog promjene vlasničke strukture poznatog proizvođača priloga od paradajza.

Naime, nova uprava Heinza je sklopila poslovnu saradnju sa Burger Kingom, glavnim konkurentom McDonald'sa.

Izbacivši Heinz s popisa svojih dobavljača, poznati svjetski lanac brze hrane završio je tako četrdesetogodišnje partnerstvo sa tom kompanijom, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

"Kao odgovor na nedavne promjene u upravi Heinza, odlučili smo da se postupno okrenemo drugim dobavljačima", dodali su iz McDonald'sa.

Holding investitora Vorena Bafeta, udružen s brazilskim investicijskim fondom 3G, u februaru je kupio Heinz za 28 milijardi dolara. Tom akvizicijom Heinz je počeo saradnju s McDonald's-ovim velikim suparnikom, Burger Kingom koji je u vlasništvu 3G-a.

McDonald's dodaje da je kečap Heinz koristio samo u dva američka grada - u Mineapolisu i Pitsburgu i i na nekim tržištima van Sjedinjenih Američkih Država.

Bonus video: