Tadžikistanski sveštenik liječio neplodnost erotskim dodirima

Ibrohimov je uhapšen pošto se na Internetu pojavio petominutni snimak na kojem se vidi kako se prvo kratko konsultuje sa jednom ženom, a onda počinje da je "liječi"
167 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 10:06h

Asadulo Ibrohimov bio je poznat među mještanima kao neko ko liječi neplodnost dok zbog video snimka objavljenog na Jutjubu na kojem je prikazan jedan njegov "tretman", ovaj tadžikistanski mula nije završio pred sudom optužen za nedolično seksualno ponašanje i prevaru.

Na ovonedjeljnom ročištu u Dušanbeu, Ibrohimov se izjasnio djelimično krivim za optužbe zbog kojih bi mogao biti osuđen na 7 godina zatvora. Ostatak krivice, kako mula tvrdi, pripada ženi kojoj je pokušao da pomogne, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Ibrohimov je uhapšen u septembru pošto se na Internetu pojavio petominutni snimak na kojem se vidi kako se prvo kratko konsultuje sa jednom ženom, a onda počinje da je "liječi".

Tokom tretmana, mula grli ženu, ljubi je i dodiruje, podiže joj majicu tako da joj se vide grudi i stomak dok iza nje njiše kukovima, sve vrijeme recitujući stihove iz Kurana.

Ovaj snimak je brzo postao jedan od najgledanijih tadžikistanskih klipova na Jutjubu, a Ibrohimov je nakon objavljivanja dobio nadimak "magični mula".

Ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je žrtvu kao 26-godišnju A. Z. iz Dušanbea, dodajući u saopštenju da je Ibrohimov "iskoristio osjetljivo stanje svijesti R. Z. da nad njom izvrši nedolične seksualne radnje u svojoj kući".

On je pred sudom iznio drugačiju verziju događaja. Kako je ispričao predsjedavajući sudija Ismoil Davlatov, mula je tvrdio da ga je "žena natjerala da uradi to što je uradio".

Na suđenju iza zatvorenih vrata svjedočile su R. Z. i još tri žrtve. Za ovaj događaj vladalo je veliko interesovanje, ali nije bilo dozvoljeno fotografisanje kako bi se zaštitila reputacija žrtava.

Mulina porodica, uključujući i njegovu suprugu, optužuje žrtvu za provokativno ponašanje.

"U potpunosti je njena krivica", kazao je jedan član porodice novinarima ispred suda.

"Zar ne vidite na snimku da mu ona voljno stavlja ruke oko vrata?"

Nije jasno ko je postavio snimak na Jutjub, ali se to desilo samo nekoliko nedjelja pošto se na Internetu pojavio kućni video još jedne vjerske ličnosti iz Tadžikistana.

Ibrohimov je član istaknute religiozne porodice, a njegov brat je na čelu najveće džamije u toj oblasti.

Galerija

Bonus video: