Masovni protesti opozicije u Tunisu

Jake policijske snage sa opremom za razbijanje protesta su prisutne u tom dijelu grada, gdje su 2011. godine izbili masovni protesti koji su doveli do pada režima
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 17:23h

Nekoliko hiljada simpatizera opozicije okupilo se danas poslije podne u Tunisu, gdje večeras treba da počne dijalog o rješavanju duboke političke krize.

Okupljeni nose transparente "Narod želi pad režima", "Odlazite", "Neka podnese ostavku izdajnička vlada". Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova naveo je da ima oko 10.000 okupljenih.

Demonstranti su se prvo okupili na glavnom trgu, da bi potom prošetali do sjedišta vlade.

(FOTO: Beta/AP)

Jake policijske snage sa opremom za razbijanje protesta su prisutne u tom dijelu grada, gdje su 2011. godine izbili masovni protesti koji su doveli do pada režima.

Protest se dešava dok treba da počne nacionalni dijalog između islamista partije Enahda, koja je na vlasti, i opozicije kako bi se riješila politička kriza započeta 25. jula ubistvom jednog opozicionog poslanika.

Očekuje se da će vlada koju vodi islamista Ali Karajed podnijeti ostavku i da će u roku od tri nedjelje biti uspostavljena prelazna vlada s nezavisnim stručnjacima.

Pregovori počinju večeras i očekuje se usvajanje ustava, koji je u pripremi već dvije godine, kako bi se riješila kriza i donijela odluka o novim izborima.

Galerija

Bonus video: