Preokret u istrazi otmice Medelin Meken: Traži se otmičar koji je odveo ka plaži

"Ukoliko ste vi taj muškarac, a nemate veze s Medinom otmicom, molimo da se javite kako bismo eliminisali pogrešan trag"
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 15:04h

Mnoga pitanja nemaju odgovora, ali se čini da policija ima dobar trag u potrazi za Medi Meken, koja je oteta prije šest godina dok je sa roditeljima bila na odmoru u Portugalu, otkriveno je u BBC-evoj emisiji Crimewatch.

Detektivi su kazali da imaju više svjedoka koji tvrde da su vidjeli muškarca koji prema plaži nosi plavokosu djevojčicu u pidžami, staru 3-4 godine. Objavljen je i njegov foto-robot.

"Ukoliko ste vi taj muškarac, a nemate veze s Medinom otmicom, molimo da se javite kako bismo eliminisali pogrešan trag", poručuje policija u pozivu nepoznatom muškarcu.

Glavni inspektor Endi Redvud kaže da je nakon završetka emisije Crimewatch stiglo na stotine poziva, a dva poziva dala su krucijalne informacije. Jedan poziv stigao je iz Portugala gdje se emisija prikazivala preko satelitskog programa. Potvrdio je da je misteriozan čovjek čiji je foto-robot objavljen ujedno i glavni osumnjičeni.

Medina majka je u emisiji otkrila da je prilikom ulaska vidjela da su dječja vrata širom otvorena te da je osluškivala na trenutak što se dešava. Odjednom su se vrata zatvorila.

"Otvorila sam ih malo i gledala u sobu. Gledala sam u Medin krevet i nisam je vidjela. Panika me uhvatila. U tom trenutku sam primijetila i da se zavjesa pomjerila, te da je prozor otvoren", priča Kejt Meken.

Policija pretpostavlja da se Kejt mimoišla s otmičarom...

Geri Meken kaže da je ubrzo nakon nestanka shvatio da razmišljanje o onome što su mogli napraviti prije nestanka i u trenutku nestanka kćerkice nema smisla jer to neće promijeniti ono što se dogodilo.

"To je bilo za mene kao mantra - uvijek gledati prema naprijed i prema onom što se još može učiniti", izjavio je Geri.

Majka Kejt kaže da je odluka o večeri i u restoranu godinama mučila te da je sama sebe osuđivala zbog te odluke, ali je napokon i ona prešla preko toga.

"Ne pomaže nam, ne pomaže Medelin i na kraju krajeva nismo mi ti koji su počinili krivično djelo", počinila ga je osoba koja je odvela našu malu djevojčicu", kazala je Kejt.

Galerija

Bonus video: