Iranci ismijavali Netenjahua na Tviteru zbog izjave o džinsu

Izraelski mediji navode da su prve reakcije, tvitovi, bili na persijskom, a onda su usledile poruke na engleskom i #IRANJEANS hash-tag je postao hit
3 komentar(a)
Benjamin Netenjahu, Foto: Beta/AP
Benjamin Netenjahu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2013. 17:09h

Iranska omladina, "naoružana" samo kamerama mobilnih telefona i Tviter nalozima, okomila se na izraelskog premijera Benjamina Netanjahua koji je izjavio da željno čeka dan kada će Iranci moći da nose plavi džins.

Tviter je preplavljen fotografijama Iranaca u farmerkama u odgovoru na Netanijahuovu izjavu za kanal Bi-Bi-Sija(BBC) na persijskom jeziku: "Mislim da kada bi iranski narod imao slobodu, oni bi nosili džins, slušali zapadnu muziku i imali slobodne izbore".

Intervju titlovan na persijskom objavljen je kasno u subotu.

Izraelski mediji navode da su prve reakcije, tvitovi, bili na persijskom, a onda su usledile poruke na engleskom i #IRANJEANS hash-tag je postao hit.

Izraelski mediji takođe navode da je Tviter zabranjen u Iranu.

Na jednom snimku se vidi dete u farmerkama uz potpis: "Hej Netanijahu upoznaj Eliezera Ahmeda Rošana, sina nuklearnog naučnika koga si ubio. On nosi iranski plavi džins".

Na drugoj se vidi pijaca na kojoj se prodaje džins, uz poruku: "Gospodine Netanjahu ovdje je radnja za oružje za masovno uništenje".

Treći Iranac je poslao poruku: "Šaljem moju fotografiju Netanijahuu ako njegovi špijuni nisu vidjeli ljude u džinsu".

Žena pod nadimkom Sefi je napisala: "Kako Netanjahu može da misli da Irancima nije dozvoljeno da nose džins, reći to javno i osramotiti se"?

Prenijeta je i poruka: "Lol Netanijahu ne zna da Iranci nose farmerke. Kako može da zna da Iran razvija nuklearno oružje"?

Bonus video: