Napadnuta ruska ambasada u Libiji

Naoružana grupa upala je na teritoriju ruske ambasadu u libijskoj prestonici,polomila gvozdenu kapiju i pucala u vazduh
2 komentar(a)
Ruska ambasada, Foto: News.yahoo.com
Ruska ambasada, Foto: News.yahoo.com
Ažurirano: 03.10.2013. 07:54h

Ruska ambasada u Tripoliju je napadnuta iz vatrenog oružja, a nepoznate osobe pokusale su da provale unutra, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, ističući da u ovom incidentu nema povrijeđenih diplomata.

"U Tripoliju se dogodila pucnjava i izveden je pokušaj da se uđe na teritoriju ambasade Rusije. Prema najnovijim informacijama, niko od članova ruske diplomatske misije nije povređen", rekao je portparol ruskog ministarstva Aleksandar Lukašević za rusku državnu televiziju. U napadu je jedan ekstremista poginuo, a četvorica su povrijeđena, saopštile su libijske vlasti.

Naoružana grupa upala je na teritoriju ruske ambasadu u libijskoj prestonici, preskočila zidove, polomila gvozdenu kapiju i pucala u vazduh. Libijske vlasti vjeruju da je napad odgovor na ubistvo libijskog pilota koje je počinila Ukrajinka, koja se zatim sklonila u ambasadu Rusije.

Poslije toga, grupa ljudi okupila se ispred zgrade ambasade, protestujući i tražeći tu ženu, prenio je AP. U odsustvu jake centralne vlasti u Libiji, dvije godine otkako je s vlasti svrgnut Moamer Gadafi, sve je više zavađenih klanova i plemena, kao i islamističkih grupa.

Ekstremisti su u ovoj zemlji u poslednje vreme izveli niz napada na zapadne diplomate, a najveći se dogodio prošle godine u Bengaziju, kada su ubijeni američki ambasador i još trojica Amerikanaca.

Bonus video: