Pakistan: Poginulo 515 u zemljotresu

Postoje bezbjednosne i druge prepreke, ali uprkos svemu, uspjećemo da dođemo do svakoga, obećao je visoki vojni zvaničnik
1 komentar(a)
Zemljotres u Pakistanu, Foto: Reuters
Zemljotres u Pakistanu, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2013. 13:20h

Broj poginulih u zemljotresu koji je ranije ove nedjelje pogodio jugozapad Pakistana porastao je na 515, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Pobunjenici i dalje ometaju dostavljanje pomoći ugroženima.

Novi bilans nastradalih u zemljotresu jačine 7,7 stepeni Rihterove skale, koji se dogodio u utorak, saopštio je glavni sekretar Baludžistana Babar Jakub tokom obilaska uništenog regiona Avaran, javio je Rojters.

Ova siromašna oblast na jugu Baludžistana jedno je od uporišta separatističkih pobunjenika, koji su više puta pucali na helikoptere koji prevoze vojne zvaničnike zadužene za reagovanje u slučaju katastrofa.

"Postoje bezbjednosne i druge prepreke, ali uprkos svemu, uspjećemo da dođemo do svakoga", rekao je general-potpukovnik Nasir Janjua, najviši vojni zvaničnik u ovoj provinciji.

U Baludžistanu, najvećoj, ali najmanje razvijenoj provinciji Pakistana, separatistička pobuna traje od 2004. godine. U zemljotresu u Avaranu razoren je veliki broj kuća i povrijeđeno više od 500 ljudi, a nakon potresa stvoreno je i novo ostrvo u blizini južne obale Pakistana.

Bonus video: