Meningu "prijatno" u zatvoru

Advokat koji je branio Čelsi Mening je rekao da se nada da će Meningovoj dozvoliti da primi hormonsku terapiju
2 komentar(a)
Mening, Foto: Beta/AP
Mening, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.09.2013. 10:34h

Čelsi Mening, osuđena zbog odavanja vojnih tajni, kaže da joj je boravak u zatvoru prijatan i da ima nove prijatelje, kaže njen advokat Dejvid Kums.

Kums je rekao da vjeruje da vojska iskreno procjenjuje zahtjev Meningove za hormonsku terapiju.

Advokat koji je branio Čelsi Mening je rekao da njegovu klijentkinju procjenjuju u vojnom zatvoru zbog “poremećaja rodnog identiteta” i da se nada da će Meningovoj dozvoliti da primi hormonsku terapiju. Kums se obratio studentima Pravnog fakulteta Rodžer Vilijams.

“Djeluje kao da imaju najbolju namjeru. Oni žele da donesu pravilnu odluku, i da urade ono što je u najboljen interesu za Čelzi”, rekao je Kums.

Kums je rekao da je vojni zatvor doveo eksperta, koji je ostao anoniman, kako bi se procijenilo Meningovo zdravstveno stanje, uključujući i “rodnu disforiju”. Meningovoj je već utvrđen poremećaj rodnog identiteta od strane dvojice specijalista, prije suđenja, ali je vojska naložila da se ponovo procijeni psihičko stanje zatvorenika.

Kums je takođe rekao da je Meningova dobro. On kaže da se nada da će moći da se koncentriše na učenje i druge mogućnosti za usavršavanja.

“Meningova je rekla: Osjećam se veoma prijatno. Imam nove prijatelje. Ne osjećam se ugroženo”, naveo je Koms. Mening je osuđen za 20 od 22 tačke optužnice, koje uključuju pomoć neprijatelju i koje bi mogle da znače doživotnu robiju.

Bonus video: