Italija evakuiše svoje vojnike iz Libana

Ministar odbrane Italije Mario Mauro za radio Rai Uno rekao je da je to samo "mjera predostrožnosti i procedura kojoj se pristupa pri određenim nivoima opasnosti"
2 komentar(a)
Italijanska armija, Foto: Bloglobal.net
Italijanska armija, Foto: Bloglobal.net
Ažurirano: 06.09.2013. 19:21h

Italija je poslala ratni brod na istok Sredozemlja, kako bi bila spremna za eventualnu evakuaciju italijanskih vojnika s juga Libana, u slučaju da se kriza u Siriji proširi i na tu susjednu zemlju, saopštila je danas italijanska mornarica.

"To je naše najbolje sredstvo za brzo djelovanje u slučaju potreba evakuacije", rekao je portparol italijanske mornarice, dodavši da će razarač Andrea Doria, dug 153 metra "nadzirati situaciju".

Ministar odbrane Italije Mario Mauro za radio Rai Uno rekao je da je to samo "mjera predostrožnosti i procedura kojoj se pristupa pri određenim nivoima opasnosti".

U misiji Finul, kojom trenutno upravlja Italija, a koja je zadužena za kontrolu granice između Libana i Izraela, nalazi se 1.100 italijanskih vojnika.

Italija je isključila mogućnost učešća vojske te zemlje u eventualnim napadima na Siriju bez jasnog mandata Savjeta bezbjednosti UN.

Bonus video: