Sirija: Novčane nagrade za svakog uhvaćenog "stranog teroristu"

Vlasti nude 500.000 sirijskih funti svakome ko im dovede "nesirijskog teroristu" i 200.000 sirijskih funti onome ko pruži informaciju
1 komentar(a)
Sirija, pobunjenici, Foto: Beta/AP
Sirija, pobunjenici, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.09.2013. 14:34h

Prvi put otkako je prije dvije i po godine u Siriji počeo sukob, vlada te zemlje ponudila je nagradu svakom ko uhvati "stranog teroristu", kako nazivaju pobunjenike

U kratkom saopštenju na sirijskoj televiziji, vlasti su ponudile 500.000 sirijskih funti svakome ko im dovede "nesirijskog teroristu" i 200.000 sirijskih funti onome ko pruži informaciju o tome gdje se takav terorista nalazi ili pomogne da se on uhvati, prenio je Rojters.

Jedna sirijska funta uglavnom se mijenja po kursu od 128 za jedan dolar, a na crnom tržištu i po kursu od 200 funti za dolar.

Državni mediji navode da bi identitet onih koji bi pružili takvu informaciju bio držan u tajnosti, a njihova "zaštita bi bila osigurana".

Ukazujući na mogućnost da pobunjenici koji bi dali informaciju o svojim saborcima budu amnestirani, državna televizija je dodala da bi "njihova pitanja bila riješena da je riječ o Sirijcima za kojima se traga zbog nedavnih događaja".

Bonus video: