Neredi u Kolumbiji: Sukob mladića i policije u Bogoti

Policija je dodala da su nemiri sinoć trajali oko pola sata i da su neki od maskiranih mladića bacali male bombe kućne izrade
203 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 07:54h

U prijestonici Kolumbije, Bogoti, tokom marša 30.000 ljudi u znak podrške protestu malih poljoprivrednika, došlo do sukoba policije i maskiranih mladića.

Kako javljaju lokalni mediji mladiki su na policiju bacali kamenice i cigle, na šta je policija odgovorila bacanjem suzavca.

Ukupan bilans sinoćnjih protesta u centru Bogote je najmanje četvoro uhapšenih, deset povrijeđenih policajaca i deset civila, izjavio je načelnik policije Bogote Luis Eduardo Martines, a prenijela agencija AP.

To je najveće ulično nasilje na ulicama Bogote od nemira u martu 2012. godine, kad su se mirni protesti protiv stanja u gradskom autobusnom saobraćaju takođe pretvorili u nasilne zahvaljujući mladim vandalima.

Policija je dodala da su nemiri sinoć trajali oko pola sata i da su neki od maskiranih mladića bacali male bombe kućne izrade.

Do protesta je došlo samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Kolumbije Huan Manuel Santos priznao u televizijskom obraćanju javnosti da tamošnji sektor poljoprivrede "tuče oluja" i obećao je mjere za popravljanje situacije.

Santos je istakao da su pritužbe oko 45.000 poljoprivrednika, uzgajivača kafe i vozača kamiona, koji od prošle sedmice blokiraju autoputeve u Kolumbiji i sukobljavaju se sa interventnom policijom, opravdane i da su rezultat višegodišnje državne nebrige.

Galerija

Bonus video: