Izrael gađao palestinske položaje na jugu Libana

Portparol palestinske grupacije potvrdio je da su u zoru izraleski avioni bombardovali dolinu Name, ali da nije bilo žrtava niti je učinjena materijalna šteta
0 komentar(a)
Izrael, avijacija, Foto: Haaretz.com
Izrael, avijacija, Foto: Haaretz.com
Ažurirano: 23.08.2013. 09:17h

Izrael je izveo danas vazdušni napad na položaj jedne palestinske grupe bliske sirijskom režimu na jugu Libana, dan pošto su ispaljene četiri rakete na Izrael sa tog područja, saopštila je izraelska vojska.

Kako prenose libanski mediji, izraelski avioni izvršili su napad u zoru u dolini Name na položaje Glavne komande Narodnog fronta za oslobođenje Palestine (PFLP-GC).

Na čelu te grupe je Ahmad Džibril, poznat po svojoj podršci sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu.

Portparol palestinske grupacije potvrdio je da su u zoru izraleski avioni bombardovali dolinu Name, ali da nije bilo žrtava niti je učinjena materijalna šteta. On je, međutim, demantovao da njegova grupa ima bilo kakve veze sa raketama ispaljenim sinoć na Izrael.

Rakete ispaljene juče iz Libana pale su na naseljene zone, izazvale štetu, ali nije bilo žrtava. Za taj napad odgovornost je preuzela grupa vezana za Al Kaidu.

Preko Tvitera za napad je preuzelo odgovornost zvaničnik Brigada Abdalah Azam, grupe vezane za Al Kaidu, koja je već ranije preuzimala odgovornost za slične napade na Izrael 2009. i 2011.

Porptarol palestinske grupacije rekao je da se Brigada Abdalah Azam ne nalazi u mjestu koje je Izrael jutros gađao.

Bonus video: