Tone brod sa azilantima u Indijskom okeanu

Služba spasavanja je poziv u pomoć dobila rano jutros, pa je na lice mjesta poslat brod australijske mornarice, koji je tamo zatekao djelimično potopljen brod
54 pregleda 0 komentar(a)
Brod, Potopljeni brod, Indijski okean, Foto: Beta/AP
Brod, Potopljeni brod, Indijski okean, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 12:39h

Brod sa više od 100 azilanata počeo je jutros da tone u Indijskom okeanu, a najnovije informacije pokazuju da je sa njega spaseno 106 azilanata.

U saopštenju australijske Agencije za bezbjednost na moru navodi se da je brod počeo da tone na oko 220 kilometara sjeverno od Božićnog ostrva, na kojem se nalazi australijski kamp za azilante, prenijela je agencija AP.

Služba spasavanja je poziv u pomoć dobila rano jutros, pa je na lice mjesta poslat brod australijske mornarice, koji je tamo zatekao djelimično potopljen brod.

Ipak, spaseno je 106 azilanata, objavile su australijske vlasti, ne navodeći da li je to ukupan broj ljudi koji se nalazio na brodu.

Božićno ostrvo se nalazi na oko 500 kilometara južno od indonezijske prijestonice Džakarte i popularno je odredište za azilante, koji se u indonežanskim lukama ukrcavaju u pretrpane brodove i plate švercerima da ih dovezu do obale Australije.

Posljednjih godina su stotine azilanata izgubile život pokušavajući na taj način da dođu do Australije.

Bonus video: