Al Jazeera od sjutra i u SAD

Putem kablovske televizije, Al Jazeera će biti dostupna u domovima 45 miliona Amerikanaca, a na njoj će raditi nekoliko veterana sa američkih televizija
0 komentar(a)
Al Jazeera America, Foto: Www.thenewstribe.com
Al Jazeera America, Foto: Www.thenewstribe.com
Ažurirano: 19.08.2013. 19:53h

Televizijska kuća Al Jazeera počinje sjutra emitovanje programa u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) iz sjedišta u Njujorku, uz nekoliko poznatih američkih televizijskih voditelja koji su postali dio tima te svjetski poznate kuće.

Prema navodima agencija, posljednje pripreme su u toku u zgradi bivše banke u blizini Medison Square Gardena, a program televizije će startovati u tri sata popodne, po vremenu na istočnoj obali SAD.

Putem kablovske televizije, Al Jazeera će biti dostupna u domovima 45 miliona Amerikanaca, a na njoj će raditi nekoliko veterana sa američkih televizija, među kojima Džon Sejgentejler, Džoi Čen, Antonio Mora i Šejla MekVikar.

"Započinjemo nešto što smatramo posebnim i drugačijim", rekla je predsjednica Al Jazeera America, Kejt O`Brajen, nekadašnja glavna urednica ABC News-a.

Televizija će emitovati program sa frekvencije Current televizije, koja je u vlasništvu Ala Gora i koja je obustavila dalje emitovanje.

Pored glavnog biroa u Njujorku, Al Jazeera America imaće dopisništva u još 11 američkih gradova.

Bonus video: