Indija: Voz pregazio 35 ljudi, mašinovođa linčovan

Željeznica je saopštila da se nesreća dogodila jer su putnici pokušali da zaustave ekspresni voz koji nije ni trebalo da stane u toj stanici, zbog čega mašinovođa nije usporio
0 komentar(a)
Voz u Indiji, Foto: Rojters
Voz u Indiji, Foto: Rojters
Ažurirano: 19.08.2013. 08:56h

Ekspresni voz je danas na jednoj željezničkoj stanici u Indiji pregazio i usmrtio 35, a povrijedio nekoliko desetina ljudi koji su stojali na pruzi da bi ga zaustavili.

Kada se voz zaustavio nekoliko stotina metara dalje, mnogobrojni očevici nesreće su izvukli mašinovodju iz lokomotive i linčovali ga. Njegovo stanje ljekari lokalne bolnice opisuju kao kritično.

Masa je potom iz voza izbacila putnike i zapalila ga, i porazbijala prozore na još dva voza u stanici.

Nesreća se dogodila u blizini malog grada Damara, u državi Bihar, na istoku Indije, a žrtve su iz grupe hodočasnika koji su se vraćali iz jednog tamošnjeg hrama.

Portparol Indijske željeznice Amitab Prabakar kaže da su hindustički hodočasnici prelazili prugu uprkos crvenom svijetlu na semaforu, prenijela je agencija AP.

Ekspresni voz nije ni trebalo da se zaustavlja na stanici Damara Gat, u indijskoj saveznoj držati Bihar, pa je dobio dozvolu da prođe kroz tu stanicu.

Bonus video: