SAD: U padu teretnog aviona stradala dva pilota

Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja uputio je tim iz Vašingtona u Alabamu da bi istražio nesreću.
0 komentar(a)
Avion nesreća, Foto: Beta/AP
Avion nesreća, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.08.2013. 15:36h

Dva pilota su poginula kad se teretni avion američkih pošta srušio na polju nadomak aerodroma u američkom gradu Birmingemu u Alabami, javile su agencije.

Avion "Erbas A-300" srušio se dok je prilazio međunarodnom aerodromu Šatlsvort u Birmingemu, a djelovi aviona i dalje se nalaze blizu piste, uz gust crni dim koji se vidi sa mjesta nesreće.

Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja uputio je tim iz Vašingtona u Alabamu da bi istražio nesreću.

Vremenski uslovi su jutros bili veoma loši kod aerodroma u Birmingemu, sa kišom i niskom oblačnošću, ali za sada nema podataka da li je to uticalo na pad aviona.

Prilikom nesreće nije oštećen nijedan objekat na zemlji, sem što je srušeno par stubova za prenos električne energije, zbog čega je stotinak potrošača ostalo bez struje, prenose lokalne televizije u Alabami.

Poslednja avio-nesreća u kojoj je učestvovala neki avion UPS-a dogodila se 3. septembra 2010. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kod Dubaija, kada su, takođe, poginula dva pilota.

Istražitelji su kasnije kao uzrok pada naveli avionski tovar, od blizu 90 hiljada litijumskih baterija, koje su se najvjerovatnije zapalile zbog toplote.

Bonus video: