Evakuisan konzulat SAD-a u Pakistanu

Plašeći se opasnosti od terorizma SAD naložile konzularnom osoblju u Lahoru da napusti Pakistan, a svojim državljanima savjetuju da ne putuju u tu zemlju
0 komentar(a)
Lahor, Pakistan, Foto: Wikipedia.org
Lahor, Pakistan, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 09.08.2013. 09:28h

Stejt department je zbog opasnosti od terorističkih napada savjetovao američkim državljanima da ne putuju u Pakistan, a osoblju čije prisustvo nije neophodno je naložio da napusti konzulat u gradu Lahoru.

Stejt depatment je naveo da prisustvo nekoliko terorista predstavlja ozbiljnu opasnost za američke građane širom Pakistana. Povlačenje osoblja je mjera predostrožnosti i nije u vezi sa nedavnim zatvaranjem diplomatskih predstavništava u muslimanskim zemljama, navodi se u saopštenju.

Ove nedjelje zatvorena su američka diplomatska predstavništva u 19 gradova u muslimanskim zemljama, a dio osoblja povučen je iz ambasade SAD u Jemenu.

SAD su prošle nedjelje najavile zatvaranje svojih ambasada zbog određenih bezbjednosnih prijetnji. Stejt department je upozorio na opasnost od novih napada Al-Kaide koje bi ta teroristička organizacija mogla da izvede u avgustu, posebno na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi.

Bonus video: