Egipat: Morsijeva supruga pozvala demonstrante da izdrže

Mahmud se obratila okupljenima ispred džamije Rabah al-Adavija u predgrađu Kaira Nasr Siti, ističući da im donosi "dobre vijesti"
0 komentar(a)
Nagla Mahmud, Foto: Beta/AP
Nagla Mahmud, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.08.2013. 18:18h

Supruga Mohameda Morsija poručila je hiljadama pristalica svrgnutog egipatskog predsjednika da istraju, uprkos prijetnji vlade da će raščistiti proteste.

"On (Morsi) će se vratiti, s Božjom voljom", rekla je Nagla Mahmud prilikom prvog pojavljivanja u javnosti od vojnog udara 3. jula, koji je uslijedio nakon masovnih protesta čiji su učesnici tražili da njen suprug ode s vlasti, javio je AP.

Morsija od tada drže vojne vlasti zajedno sa njegovim pomoćnicima, od kojih su neki u proteklim danima prebačeni u zatvor na jugu Kaira, a terete se za podsticanje nasilja u incidentima koji su doveli do smrtonosnog uličnog nasilja tokom Morsijeve jednogodišnje vladavine.

Mahmud se obratila okupljenima ispred džamije Rabah al-Adavija u predgrađu Kaira Nasr Siti, ističući da im donosi "dobre vijesti".

"Pobijedićemo", poručila je Morsijeva supruga.

Egipatska štampa je prvobitno pisala da Naglu Mahmud vojska drži zajedno s Morsijem i jednim njihovim djetetom na nepoznatoj lokaciji.

Tokom današnjeg obraćanja Morsijevim pristalicama ona nije rekla gdje se nalazila od vojnog udara.

Skupu u Kairu prisustvovala su i Morsijeva djeca koja su apelovala da se njihov otac oslobodi.

Bonus video: