Tramp: Napravio sam lapsus govoreći o miješanju Rusije u izbore

Tramp se obratio novinarima dan poslije samita s Putinom, dok gotovo cjelokupna američka javnost kritikuje njegov stav prema ruskom lideru
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2018. 19:53h

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je napravio lapsus kada je na samitu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju rekao da ne vidi zašto bi se Moskva miješala u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Tramp je danas novinarima u Bijeloj kući rekao da je zapravo hteo da kaže da ne vidi zašto Rusija "ne bi" bila odgovorna za miješanje u te izbore.

Naveo je da prihvata zaključak američke obavještajne zajednice da se Rusija miješala u te izbore na kojima je postao predsjednik, ali je negirao da je njegov izborni štab bio u dosluhu sa Moskvom tokom predizborne kampanje.

Tramp se obratio novinarima dan poslije samita s Putinom, dok gotovo cjelokupna američka javnost kritikuje njegov stav prema ruskom lideru.

On u Helsinkiju nije osudio Rusiju za miješanje u izbore, dok je Putin rekao da je želio da Tramp 2016. pobijedi kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

Bonus video: