Novi pregovori Palestine i Izraela za dvije nedjelje

Džon Keri je rekao da su razgovori dvije strane, završeni juče u Vašingtonu, bili pozitivni i konstruktivni i ubijeđen je da će rezultirati mirom
2 komentar(a)
Palestina Izrael, Foto: Rojters
Palestina Izrael, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.07.2013. 20:14h

Izraelski i palestinski pregovarači održaće drugu rundu mirovnih razgovora u roku od dvije sedmice, saopštio je američki državni sekretar Džon Keri.

Keri je rekao da su razgovori dvije strane, završeni juče u Vašingtonu, bili pozitivni i konstruktivni i ubijeđen je da će rezultirati mirom.

Dvije strane su prvi put razgovarale poslije skoro tri godine, i to zahvaljujući posredovanju američkog državnog sekretara Džonija Kerija, koji se nada okončanju sukoba, uprkos dubokim razlikama, prenio je Rojters.

Glavni izraelski pregovarač ministarka pravde Cipi Livni prethodno je pohvalila pozitivnu atmosferu na obnovljenim pregovorima sa Palestincima u Vašingtonu.

Atmosfera je bila pozitivna, rekla je ona za javni radio rano jutros po izraelskom vremenu, poslije večere sa palestinskim pregovaračem Saebom Erekatom i domaćinom američkim državnim sekretarom Džonom Kerijom.

Sva pitanja su bila na stolu i mi smo odlučili da ono što se kaže u pregovaračkoj sobi neće ići napolje, dodala je. Takođe naglasila da se pregovori obnavljaju ne samo kao odgovor na pritisak SAD, već u interesu obje strane, prenio je AFP.

Bonus video: