Uskoro počinje suđenje Mušarafu za ubistvo Buto

"General Mušaraf se pojavljuje u svim slučajevima (koji se vode) protiv njega", rekao je njegov advokat Ahmed Raza Kasuri
0 komentar(a)
Pervez Mušaraf, Foto: Beta/AP
Pervez Mušaraf, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.07.2013. 11:17h

Pakistansko tužilaštvo će, bivšeg predsjednika Perveza Mušarafa optužiti sljedeće nedjelje za zločinačku zavjeru i ubistvo opozicione liderke Benazir Buto 2007.

"Sudija Čodri Habibur Rehman utvrdio je sljedeće ročište za 6. avgust za (čitanje) optužnice generalu Mušarafu", rekao je tužilac Čodri Azhar za agenciju AFP.

Tužilac je naveo da će bivši pakistanski vojni lider morati da pojavi lično kada će mu biti pročitana optužnica za zločinačku zavjeru i ubistvo Buto koju će morati da potpiše, poslije čega će započeti suđenje.

"General Mušaraf se pojavljuje u svim slučajevima (koji se vode) protiv njega", rekao je njegov advokat Ahmed Raza Kasuri.

U Pakistanu niko nije preuzeo odgovornost za ubistva Buto 2007. na mitingu njene partije u Ravanpildiju, mada je vlada predsjednika Mušarafa okrivila pakistanskog talibanskog vođu Baitulaha Mehsuda koji je negirao bilo kakvu umiješanost u to ubistvo.

Mahsud je ubijen u napadu američke bespilotne letijelice 2009.

Bonus video: