Takmičenje u brzom potezanju revolvera: Snaga ne igra ulogu

Važni su brzi refleksi i spretnost tako da ovaj „sport“ privlači oba pola. Ove godine se takmičilo šest žena
2 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2013. 13:12h

Tradicionalno takmičenje u brzom povlačenju revolvera jednostrukog dejstva, Canadian Open Fast Draw Championship, nedavno je održano u Britanskoj Kolumbiji.

Kako je prenio reporter Rojtersa iz Aldergrova, na sat vožnje zapadno od Vankuvera, na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su i muškarci i žene, starosti od 15 do 80 godina. Snaga ne igra bitnu ulogu.

Važni su brzi refleksi i spretnost tako da ovaj „sport“ privlači oba pola. Ove godine se takmičilo šest žena, od kojih su najmanje dvije bile svjetske šampionke više puta.

Ovaj tradicionalni događaj je nastao iz holivudskog mita o zapadnjačkom revolverašu a ideja je da se za što kraće vrijeme oružje izvadi iz futrole, povuče oroz i puca na označenu metu. Nikad se ne koristi bojeva municija, samo manevarska i voštani meci.

Mete su ili metalne siluete koje se koriste sa voštanim mecima ili baloni koji puknu od prigušenog praska manevarske municije.

Svjetlo na tajmeru signalizira takmičaru kad da puca a pošto pogodi metu, isključi tajmer, mjereći brzinu u stotinkama sekunde.

Galerija

Bonus video: