Putin smatra neosnovanim britanske optužbe o trovanju

Britanske vlasti pozvale su stručnjake Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) da ove nedjelje uzmu uzorke za analizu
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2018. 06:26h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je neosnovanim optužbe Velike Britanije o novom trovanju nervnim agensom poslije slučaja trovanja dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Putin je kasno sinoć u intervjuu za Fox News rekao da London nije dostavio nikakve dokaze o novom slučaju trovanja dvoje britanskih državljana od kojih je preminula Britanka.

"Željeli bismo da imamo dokumentovane dokaze a takve dokaze nam niko nije dao", rekao je Putin i dodao da su britanske optužbe neosnovane navodeći da državni odnosi ne bi trebalo da budu ugroženi zbog tog slučaja.

Britanski par je otrovan nervnim agensom novičok dok britanski istražitelji provjeravaju da li otrov potiče iz istog izvora kojim su otrovani Skripalj i njegova ćerka.

Britanske vlasti pozvale su stručnjake Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) da ove nedjelje uzmu uzorke za analizu.

Skripalj i njegova ćerka bili su nedjeljama u kritičnom stanju u bolnici u Engleskoj nakon što su otrovani nervnim agensom.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe.

Ta afera je izvala diplomatski krizu između Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je proteran veliki broj diplomata.

Bonus video: