Brazil: Papu dočekale demonstracije

Najmanje jedan demonstrant je uhapšen, dok je jedan fotograf krvave glave ležao na zemlji, tek nekoliko trenutaka nakon obraćanja poglavara Rimokatoličke crkve javnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 07:14h

Brazilska policija bila je primorana da interveniše pa je suzavcem i vodenim topovima rastjerala stotine demonstranata koji su se okupili ispred palate u kojoj su se sastali papa Franjo i predsjednica Brazila.

Najmanje jedan demonstrant je uhapšen, dok je jedan fotograf krvave glave ležao na zemlji, tek nekoliko trenutaka nakon obraćanja poglavara Rimokatoličke crkve javnosti u palati guvernera Rio de Žaneira.

Papa Franja juče je doputovao u sedmodnevnu posjetu Brazilu povodom Svjetskog dana mladih, što je njegovo prvo prekomorsko putovanje otkad je postao poglavar katoličke crkve.

Hiljade brazilskih katolika, stranih vjernika i radoznalih Brazilaca je na avenijama Rija priredilo dobrodošlicu papi, koji se vozio u malom srebrnom "Fijatu" sa otvorenim prozorom.

Gomila je, međutim, okružila vozilo dok je ulazilo u centar grada, želeći da slikaju i dotaknu 76-godišnjeg papu. Tjelohranitelji su potisnuli masu dalje od automobila, koji je u jednom trenutku zbog velike gužve morao da stane.

Papa je, ipak, ostao miran. Kroz otvoren prozor je mahao okupljenim ljudima i dodirivao one koji su pružali ruke prema njemu.

Galerija

Bonus video: