Djevojka iz Kine je bila živa kada je udarilo vozilo vatrogasne

"Zbog unutrašnjeg krvarenja smo odbacili svaku mogućnost da je djevojka bila mrtva kada je vozilo udarilo. Ona je bila živa kada se to dogodilo"
0 komentar(a)
avion San Francisko, Foto: FoNet/AP
avion San Francisko, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 20.07.2013. 18:41h

Jedna od kineskih učenica koje su poginule u nesreći, koja se dogodila pri slijetnanju aviona Boing 777 južnokorejske aviokompanije Asiana Airllines na međunarodni aerodrom u San Francisku, stradala je jer je pregazilo vozilo hitnih službi, saopšteno je nakon obdukcije.

Je Meng Juan (16) je preminula od posljedica povreda azrobijenih od udara motornog vozila. Istraga je potvrdila ranije sumnje da je jedna od djevojaka preživjela avionsku nesreću. I odmah nakon nesreće, Džoan Hejis-Vajt, šefica vatrogasne službe San Franciska, saopštila je da povrede koje je djevojka zadobila odgovaraju povredama koje nastaju prilikom gaženja nekog vozila preko tijela.

Policija i vatrogasci su prošle sedmice potvdili da je djevojku pregazilo vozilo, ali tada još nije bilo utvrđeno da li je ona u to vrijeme bila mrtva.

"Zbog unutrašnjeg krvarenja smo odbacili svaku mogućnost da je djevojka bila mrtva kada je vozilo udarilo. Ona je bila živa kada se to dogodilo", kazao je patolog Robert Fokrolt.

"Ovo je poražavajuća vijest za nas", kazali su u vatrogasnoj službi.

Juan i Vang Lin Džija, koja je takođe stradala u nesreći, putovale su iz Kine u SAD, u ljetnji kamp Univerziteta Stanford, a zatim u Hrišćansku školu u Dolini San Fernando. One su proglašene mrtvima na mjestu nesreće, 6. jula. Treća žrtva, 15-godišnji Li Jipeng, umro je 12. jula, od posljedica zadobijenih u nesreći.

U nesreći je povrijeđeno više od 180 osoba. Avion sa 307 putnika i članova posade letio je iz Šangaja u Kini preko Seula za San Francisko.

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat.

Avionska nesreća u San Francisku: Novi pilot vježbao slijetanje? >>>

SAD: Uzrok pada aviona nije mehanički kvar >>>

Bonus video: