Pronašli ženu koja je nestala prije 52 godine

Lusi Džonson, koja danas ima 77 godina, posljednji put je viđena u septembru 1961. godine, u predgrađu Vankuvera
5 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2013. 18:02h

Ženu koja je smatrana mrtvom nakon što je prije više od pola vijeka nestala na zapadu Kanade, policija je pronašla na sjeveru zemlje. Lusi Džonson, koja danas ima 77 godina, posljednji put je viđena u septembru 1961. godine, u predgrađu Vankuvera.

Policija je sumnjičila njenog muža, koji je prijavio nestanak supruge tek četiri godine kasnije.

Policija je pretražila baštu porodice, ali nisu pronašli nikakve tragove i čitav slučaj je odložen. Lusin suprug Marvin umro je krajem 90-tih.

Policija je u junu ove godine pregledala stare predmete o nestalim osobama kada je Lucina kćerka Linda odlučila da objavi oglas u sjećanje na majku u jednom listu, u Jukonu, 2.000 km sjevernije od Vankuvera, gdje je njena majka živjela nekad. Uskoro je uslijedio telefonski poziv od žene koja je tvrdila da poznaje Lusi i koja je navela da je prilično sigurna da je Lusi i njena majka. "Policija me nazvala i rekla da su pronašli moju majku, ali asm im odgovorila da nisu, jer ja sam pronašla moju majku", kaže Linda. Lusi Džonson je rođena na Aljasci, 1935. godine, a 1943. njena porodica je preselila u Jukon, odakle je otišla 1953. godine, nakon čega je prekinula kontakt sa porodicom. Godinu kasnije, 1954. ona se udala sa Marvina, sa kojim ima dvoje djece, Lindu i Danijela.

Istražiocima za sada nije poznato šta se dešavalo sa Lusi Džonson tokom posljednjih 52 godine, ali su zaključuli da će svakako imati mnogo toga da ispriča porodici.

Bonus video: