Asiana Airlines će tužiti američku televiziju zbog uvredljivih imena pilota

Voditeljka televizije KTVU je pročitala izmišljena imena četvorice pilota, uključujući "Sum Ting Wong" (Zloi Nao Pak-o) i "Wi Tu Low" (Jako Nisko)
50 pregleda 4 komentar(a)
KTVU, Foto: Screenshot
KTVU, Foto: Screenshot
Ažurirano: 16.07.2013. 09:22h

Aviokompanija Airlines najavila je da će tužiti američku televizijsku postaju zbog rasističkog gafa, odnosno objave, kako tvrde, izmišljenih, netačnih i uvredljivih imena četvorice pilota aviona koji se početkom jula srušio na aerodromu u San Francisku.

Voditeljka televizije KTVU nasjela je, kako javljaju Hina i Reuters, na neukusnu šalu i u podnevnim vijestima pročitala izmišljena imena četvorice pilota, uključujući "Sum Ting Wong" (Zloi Nao Pak-o) i "Wi Tu Low" (Mi Jako Nisko). U roku od nekoliko sati snimak tih vijesti osvanuo je na internetu i izazvao zgražanje i ismijavanje.

"Odlučili smo da tužimo KTVU jer Asiana Airlines smatra da su njihove vijesti oklevetale naše pilote i naštetile ugledu kompanije", rekao je portparol aviokompanije Kiwon Suh.

Televizija se izvinila a za sada nema informacija o tome ko je izmislio uvredljiva imena.

Do avionske nesreće došlo je dok je avion slijetao na pistu koja počinje na kraju zaliva San Franciska, a prilikom pada poginula su dva putnika.

Bonus video: