Kompjuterska animacija: Kako je pao avion u San Francisku

Animacija osim stvarne putanje Boeinga 777, koji je udario o pistu, pokazuje i putanju kojom je avion trebalo da normalno prileti i sleti na pistu
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2013. 09:59h

Bivši pilot John Suchocki, koji je letio i Boeingom 727, napravio je preciznu kompjutersku animaciju koja prikazuje kobni pad Boeinga 777 na aerodromu u San Franciscu.

Animacija osim stvarne putanje Boeinga 777, koji je udario o pistu, pokazuje i putanju kojom je avion trebalo da normalno prileti i sleti na pistu.

Podsjetimo, Boeing 777 srušio se u San Franciscu 7. jula prilikom slijetanja. Tri putnika su poginula, a gotovo 170 ih je povrijeđeno.

Pilot leta 214 Asiana Airlinesa istražiteljima je prošle sedmice kazao da ga je prilikom slijetanja, na visini od oko 150 metara iznad tla, zaslijepila snažna svjetlost.

Ranije su istražitelji kazali da su piloti Boeinga 777 na visini od oko 150 metara uočili da su prenisko te da nijesu dobro poravnati s pistom. Započeli su s prilagođavanjhem parametara ali je 34 sekunde kasnije došlo do udara aviona o pistu, otkidanja repa i potpunog pada.

Galerija

Bonus video: