Netanjahu: Predsjednik Irana je vuk u jagnjećoj koži

Netanjahu sumnja da Iran posjeduje oko 190 kilograma urana obogaćenog na 20 odsto, i da im je za izradu bombe potrebno 250 kilograma.
10 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Beta/AP
Benjamin Netanjahu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.07.2013. 09:00h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kazao je da bi ta zemlja mogla započeti vojnu intervenciju protiv Irana, usljed sve intenzivnijeg razvoja iranskog nuklearnog programa.

"Sve su bliže osposobljavanju nuklearne bombe, a mi ne želimo da reagujemo kad bude već prekasno za to," kazao je on u razgovoru za CBS.

"Mi smo bliži Iranu od SAD. Mi smo izloženiji i mi moramo pokrenuti pitanje zaustavljanja Irana, možda prije SAD", upozorio je Netanjahu, koji je novoizabranog iranskog predsjednika nazvao "vukom u jagnjećoj koži".

"Novi iranski predsjednik kritikuje svog prethodnika da je bio vuk u vučjoj koži. Njegov plane je da bude vuk u jagnjećoj koži i da se smiješi dok izrađuje bombu", dodao je izraelski premijer.

"Iran se itekako približio crvenoj crti, ali je još nisu prešli", kazao je naglasivši da im to neće biti dopušteno.

Izraelski premijer je naveo kako sumnja da Iran posjeduje oko 190 kilograma urana obogaćenog na 20 odsto, i da im je za izradu bombe potrebno 250 kilograma.

Netanjahu nije želio da odgovori na navode američkih medija koji su naveli da je Izrael odgovoran za više eksplozija skladišta municije u Siriji, a američki mediji smatraju da je Izrael je izveo vazdušne napade na ta skladišta kako bi onemogućio da rakete budu upotrijebljene protiv njegove flote.

Bonus video: