SASTAJU SE U PONEDJELJAK U HELSINKIJU

Šta Tramp očekuje od samita s Putinom: Ništa loše, možda bude nešto dobro

Na pitanje o optužbama koje su SAD ove nedjelje podigle protiv desetak Rusa zbog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, Tramp je rekao da "nije pomislio" na to da pita Putina da li će izručiti Americi optužene, ali da će "svakako" pitati ruskog predsjednika o ruskom miješanju u izbore
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2018. 12:54h

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je povodom predstojećeg samita s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Finskoj da ne očekuje da će "išta loše" proizaći iz tog susreta, a da "možda bude nešto dobro".

Tramp nije postavio velika očekivanja za samit koji se sjutra održava u Helsinkiju u intervjuu za američku televiziju Si-Bi-Es (CBS) snimljenom juče.

U odlomcima intervjua koji je danas objavila ta televizija, Tramp je rekao da "ne ide predaleko u svojim očekivanjima".

On je rekao da vjeruje da su takvi susreti "korisni" i dodao da je sastanak s vođom Sjeverne Koreje Kim Džong unom bila "dobra stvar".

Na pitanje o optužbama koje su SAD ove nedjelje podigle protiv desetak Rusa zbog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, Tramp je rekao da "nije pomislio" na to da pita Putina da li će izručiti Americi optužene, ali da će "svakako" pitati ruskog predsjednika o ruskom miješanju u izbore.

Poslije učešća na samitu NATO i zvanične posjete Velikoj Britaniji, Tramp se sada nalazi u Škotskoj, a sjutra će se sastati s Putinom u Helsinkiju.