Netenijahu: Muslimani bitan dio Izraela

Osvrćući se na nerede u regionu, Netanijahu je kazao da te slobode nisu danas toliko očigledne, ali da čine kamen temeljac države Izrael
3 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: BetaAP
Benjamin Netanjahu, Foto: BetaAP
Ažurirano: 11.07.2013. 15:06h

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poslao je poruku izraelskim Arapima i muslimanima širom svijeta povodom mjeseca posta ramazana.

Posebno je poručio Arapima koji žive u Izraelu da su sastavni dio izraelskog društva. U poruci na svojoj Fejsbuk stranici, Netanijahu je pozdravio muslimane u Izraelu i širom planete povodom tog svetog mjeseca.

Kao što to činim svake godine, želim muslimanima sretne praznike, naveo je izraelski premijer, dodavši da u mjesecu ramazanu pridaje veliku važnost jednoj od ključnih vrijednosti koja karakteriše državu Izrael, a to je sloboda religije i vjeroispovjesti za sve njene građane.

Osvrćući se na nerede u regionu, Netanijahu je kazao da te slobode nisu danas toliko očigledne, ali da čine kamen temeljac države Izrael.

On je kazao da pridaje veliku važnost ulozi i doprinosu muslimana ekonomiji i svim aspektima života u Izraelu.

U pozadini izuzetno velikih o nasilnih pobuna koje su pogodile mnoge zemlje u regionu i izazvale bolne ljudske tragedije, Netanijahu je rekao da želi svim narodima u tom dijelu svijeta da takođe imaju dan mira. Premijer je poželio regionu iste slobode i prava koje imamo u našoj zemlji.

Kada je pomenuo širi arapski svet, istakao je da Izrael nastavlja da širi ruku mira ka svojim susjedima bliskim i dalekim.

U Izraelu 20 odsto od oko osam miliona stanovnika čine Arapi, među kojima ima oko 120.000 hrišćana.

Bonus video: