Venecuela: Ministarka pozvala na gašenje Fejsbuk profila

Ona je dodala i da bi žrtve "špijunaže od strane gringosa" trebalo da podnesu tužbe, zatraže "odgovarajuću kompenzaciju" i tako dovedu vladu SAD do bankrota
0 komentar(a)
Venecuela, Foto: Beta/AP
Venecuela, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.07.2013. 14:29h

Ministarka u vladi Venecuele, Marija Iris Varela, pozvala je svoje sunarodnike da ugase naloge na Fejsbuku kako ne bi bili meta špijuniranja SAD.

Varela, ministarka za kazneno-popravno institucije, napisala je na svom Tviter nalogu:

"Sunarodnici, ugasite svoje naloge na Fejsbuku, budući da ste ne znajući bili doušnici američke Centralne obavještajne agencije (CIA)", prenijela je agencija AFP.

Ona je dodala i da bi žrtve "špijunaže od strane gringosa" trebalo da podnesu tužbe, zatraže "odgovarajuću kompenzaciju" i tako dovedu vladu SAD do bankrota.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je u ponedjeljak pozvao bivšeg saradnika američke "super tajne" Nacionalne agencije za bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena da odluči da li želi da doleti u Karakas, nakon što je Amerikanac poslao zahtjev za azil kako bi izbjegao SAD, koji mu je Venecuela zatim i odobrila.

"Primili smo pismo sa zahtjevom za azil. Snouden će morati da odluči kada će letjeti - ako na kraju odluči da doleti ovde", rekao je Maduro novinarima u Predsjedničkoj palati.

Proteklog vikenda, ljevičarski lideri Venecuele, Nikaragve i Bolivije ponudili su azil Snoudenu, koji se već dvije nedjelje nalazi - kako se vjeruje - u tranzitnom dijelu moskovskog aerodroma Šeremetjevo, gdje čeka da mu neko obezbjedi "utočište".

Bonus video: