Nevjerovatan snimak

Bilo joj lakše da naruči ubistvo supruga nego da se razvede

Na snimcima Merfeld je bila smirena, smijala se i ugovarala detalje, kao što su mjesto i način ubistva. Tražila je da ubistvo ne bude u kući i da njen suprug po mogućnosti ne pati
19 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2019. 02:11h

Džulija Merfeld (21), majka dvoje djece iz američke savezne države Mičigen, vjerovatno će biti osuđena na doživotnu robiju jer je pokušala da naruči ubistvo supruga a zatim da naplati njegovo životno osiguranje od 400.000 dolara, prenosi "Daily Mail".

Merfeldovu je izdao nesuđeni saučesnik Karlos Ramos, kome je najprije ponudila novac za ubistvo. Umjesto toga, on se obratio policiji i učestvovao je u ugovaranju sastanka između nje i agenta u civilu, koji se predstavio kao čovjek "raspoložen da ubije za novac".

Od 400.000 dolara, 50.000 je nudila "plaćenom ubici", koji je u stvari bio policijski agent u civilu.

On je skrivenom kamerom snimao čitav "dogovor", koji je na sudu upotrebljen kao dokazni materijal protiv nje. Izricanje presude zakazano je za 30. jul.

Na snimku se čuje kako u jednom momentu Džulija navodnom ubici objašnjava da već izvjesno vrijeme razmišlja da ubije supruga, jer joj je to lakše nego da se od njega razvede, pošto u tom slučaju ne bi morala da brine "da li će me moja porodica osuđivati, da li ću mu slomiti srce, i tako to".

Ona ne spominje da u slučaju razvoda ne bi mogla ni da naplati suprugovo životno osiguranje, ali se sa "ubicom" dogovara o isplati sume od 50.000 dolara, u nekoliko rata od po 9.000.

Na snimcima Merfeld je bila smirena, smijala se i ugovarala detalje, kao što su mjesto i način ubistva.

Tražila je da ubistvo ne bude u kući i da njen suprug po mogućnosti ne pati.

"Plaćenom ubici" je predložila i da mu slome vrat.

Pristala je, i na ubistvo iz pištolja, a na napomenu agenta da će mu pucati u lice, odgovolila je "ok".

Kazala je da želi i što manje da zna, kako bi, kada se zločin otkrije, bila “iznenađena”.

Galerija