Tramp: Lako sam odgovorio na namještena pitanja tužioca

Tokom višemjesečnih pregovora s Mulerovim timom, Trampovi advokati su više puta savjetovali predsjednika da ne pristaje na razgovor s istražiteljima
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2018. 10:30h

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da je "veoma lako" odgovorio na pisana pitanja specijalnog tužioca Roberta Mulera, iako je naveo da su pitanja bila "namještena" tako da pokušaju da ga uhvate u laži.

Tramp je dodao da još nije predao odgovore istražiteljima.

"Uvijek morate biti oprezni kada odgovarate na pitanja ljudi koji vjerovatno imaju loše namjere", rekao je predsjednik SAD novinarima u najnovijem napadu na istragu o navodnom ruskom miješanju u izbore 2016.

Tramp nije rekao kada će predati odgovore Muleru, ali je njegov advokat Rudi Djulijani nagovijestio da bi se to moglo desiti sljedeće nedjelje. Muler je navodio da je spreman da prihvati pisane odgovore na pitanja vezana za navodnu saradnju Trampovog izbornog štaba s Rusijom, dok je Đulijani više puta ponavljao da predsjednik neće odgovarati na pitanja o eventualnom ometanju pravde.

Tokom višemjesečnih pregovora s Mulerovim timom, Trampovi advokati su više puta savjetovali predsjednika da ne pristaje na razgovor s istražiteljima.

Bonus video: